zaterdag 19 november 2011

Beter goed gestolen dan...

Hallo!

Tijd niks van me laten horen! Ik wilde alleen even zeggen dat ik boos ben omdat dat ik tot mijn verbazing een weinig originele Hyves tegenkwam die mijn naam draagt "la belle brocante hyves"  Maar dus niet van mij is! Vond het blijkbaar ook handig om meteen maar mijn logo/header te gebruiken, waar ze natuurlijk onmiddellijk een mail over heeft gekregen. Het lijkt erop dat hij gewoon van het blog afgehaald is en een andere tekst erin is geplakt! Maar we zullen het zien of horen...Dat mag helaas niet! Eigenlijk ben ik hier boos over. Zo hebben wij ook een kennel zoals sommigen van jullie wel weten (standaard ruwhaar teckels) waarbij een website hoort, de website had ik eerder dan de kennel naam de website heet: "Het Teckelhofje", wat schetst mijn verbazing. Enige tijd terug duikt er een nieuwe kennel op  "Kathager Teckelhofje" als je dus nu op onze naam googelt of op plaatjes komen zij ook naar boven! Hey das handig! Wij zijn al lang bekend en hebben een mooie website met daarbij horende leuke Ruwhaar teckels en ja daar kun je dan prima op mee liften! Waarom ik denk dat dit geen toeval is, wat je natuurlijk misschien zou kunnen denken, ik citeer een stukje van de site 'eigenzinnige en enthousiaste honden ook wel genaamd "petit chien de chasse", dwz klein jachthondje'  En hoe toevallig das onze officiële kennelnaam!! (en zo staan er nog wel meer opvallend bekende stukjes op de site). Maar misschien moet ik 't anders zien, als een compliment ofzo. Er is ook een spreekwoord " beter goed gestolen dan slecht bedacht" en ja doen we dat allemaal niet eens?! :)

Vandaag nóg een afbeelding van mij op een shop ontdekt, vervelend maar zij zullen niet de eerste zijn en zeker niet de laatste! ;)

van Google afbeeldingen FAQ


Zijn er auteursrechten van toepassing op de foto's?
De plaatjes geïdentificeerd door de Google Plaatjes Zoeker kunnen beschermd zijn door copyrights. Alhoewel u de plaatjes kunt lokaliseren en kunt benaderen via onze service, kunnen we u geen rechten geven om ze te gebruiken behalve het bekijken op het web. Aan de andere kant, als u graag een van de plaatjes wilt gebruiken welke u gevonden hebt via onze service, adviseren we u kontakt op te nemen met de eigenaar van de site om permissie te vragen voor gebruik.

Ls Na onze mailwisseling heeft de mevr. van de hyves het logo veranderd en haar excuses aangeboden. Ook kreeg ik een link waarvan ze zegt dat ze het heeft afgehaald http://www.stitchbook.net/blogs.html  Das evengoed een beetje naïef want het is een pagina met links van Blogs dus als je beseft dat er auteursrecht op afbeeldingen geldt moet je toch ten aller tijde toestemming vragen dus even doorklikken óf bronvermelding erbij zetten als je een plaatje ervan opslaat en zelf wilt plaatsen. Ook ben ik van mening dat als je googled op Belle Brocante of La belle Brocante je dan niet buiten mij om kan dus het had kunnen weten! Doe maar eens! Eigenlijk alleen maar afbeeldingen van mijn sites en blog...


7 opmerkingen:

Anita zei

Heeh Annemiek!
Dat is inderdaad even geleden.Ik kan me heel goed voorstellen dat je erg boos bent.Ik heb soort gelijke dingen mee gemaakt.Mijn zelf bedachte spulletjes uit mijn webwinkel heb ik bijna exact na gemaakt al gezien(worden ook verkocht,net onder mijn prijs,toeval?),foto's van mijn blog zijn ook voor kaarten gebruikt.Ik snap dat we elkaar inspireren en ongemerkt neem je misschien wel eens iets over maar geef dan je eigen draai eraan en vraag toestemming aan de eigenaar.Mensen hebben weinig fantasie.Gewoon lekker copieeren is schijnbaar leuker!Ik kan me daar ook erg boos om maken.Vooral ook als men het presenteert als zelf bedacht!!Dan is internet soms niet zo leuk meer.
Wens je sterkte.
Groetjes Anita

Riek zei

Hoi Annemiek,
Ga door met je creativiteit ik heb je blog gemist.
liefs
Riek

Unknown zei

OOo wat is dat verveelend zeg, en al zeker dat je niet de enige bent, waarbij wordt nagedaann, kopieren etc. Vreselijke slechte creative mensen zijn dat...Ik heb vanaf het begin op iedere foto mijn logo geplakt, is even werk maar dan toch! Ga verder met je eigen ding, laat je niet verleiden tot ergenis van andere..gaat veel te veel tijd inzitten!! Suc6 Nicole*

Rozen van papier zei

Ja mij overkomt ook zo eht één en ander. lekker makkelijk voor de anderen, jij hebt je energie erin gestoken en zij stelen je ideeën. dat is helemaal lastig te beschermen.Ik geef al jaren (12) workshops, en nu zijn er vrouwen die zodra ze een workshop gevolgd hebben dit gelijk na gaan doen en gebruiken dezelfde tekst, ideeën en plaatjes van mijn advertenties. Ik ben zo netjes om geen namen te noemen, maar leuk is het niet. Ik kan er op wachten als ik iets nieuws lanceer.
En als je dan vraagttof ze mijn naam erbij willen zetten dan zijn ze niet thuis.Hopeloos is het.Maar gelukkig weet ik me te onderscheiden vna de anderen, er is duidelijk verschil in mijn werkstukken. Gelukkig heeft die mevrouw van jou het wel aangepast.

Groetjes Janny

My Beautiful World zei

Sending you the Happiest New Year Wishes Ever my friend. Just found your beautiful blog and have enjoyed looking around everything is so lovely. I'm now following so we can keep in touch, if you ever find a spare minute I hope you visit me sometime follow back if you like. I look forward to many more wonderful visits with you in 2012 xo
Always Wendy

Anoniem zei

Hoi Annemiek,

Ik kom vanavond voor het eerst op je blog..en lees dus dat de hyve (die gedraaid wordt door ene Marloes) niet van jou is??

Groetjes, Verie

Belle Brocante design zei

Klopt Verie, raar blijf ik t vinden maar goed...Bedankt voor je bezoekje bij mij!