dinsdag 29 juni 2010

Presse Papier...


Zomer, een briesje een zuchtje wind door het open raam, de kanten gordijnen bewegen zachtjes in de wind je paperassen onder een presse papier... ze blijven liggen...

Ik vind ze zelf zo mooi... Omdat ze toch wel helemaal bij mijn stijl passen vind ik heb ik er een paar ingekocht voor de webshop. Glazen presse papier met er doorheen schijnend een postcart met prachtige botanische vintage vlinders...(3 soorten)
to the webshop

maandag 28 juni 2010

Vanille Cheese Cake...



Dit recept komt uit een oude Landleven. Ik heb vorige week net als zovelen van jullie ook heerlijk op een ligstoel in de tuin gelegen. Dan pak ik een stapel tijdschriften erbij, die liggen bij mij op een sidetable op maand/seizoen, dus nu liggen er allemaal juni, juli & aug nummers om heerlijk bij weg te dromen en ideeën op te doen. Deze zag er wel heel lekker uit voor het weekend en niet al te moeilijk want dan haak ik af! (maandag mezelf gewogen en je gelooft het niet maar er was evengoed weer wat af, het gaat gestaag door!)

Vanille Cheese Cake
(kok Gerard Koopmanschap bron: Landleven mei/juni 2003)

Voor de bodem:
  • een pak volkoren biscuit
  • 100 gram gesmolten boter
  • 2 e.l. maple syrup (esdoornsiroop/ahornsiroop)
Voor de vulling:
  • 500 gr. kwark
  • 500 gr. roomkaas (bijv. mascarpone of monchou)
  • 3 grote eieren
  • 170 gr. suiker
  • merg van 3 vanille stokjes ( ik heb 3 zakjes vanillesuiker gebruikt)
  • 30 gr. aardappelmeel/maizena
  • t.l. bakpoeder
  • sap van halve citroen
  • rasp van een citroen
Voor de saus:
  • 500 gr. bosvruchten (ik heb 1 pot Rote Grütze gebruikt omdat ik die toevallig nog in huis had uit Duitsland maar kun je hier ook bij de supermarkt kopen, maar vers is natuurlijk het lekkerst!)
  • een scheut crème de cassis
  • 10 gr. aardappelmeel/maizena
  • suiker (naar smaak)
Begin met de bodem. Maal de biscuit fijn en doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en voeg die toe, samen met de maple syrup. (ik heb gewone keukenstroop gebruikt) Roer het mengsel goed door elkaar en druk het stevig aan in een springvorm van 26 cm... (ik gebruik voor een kwarktaart tegenwoordig een bodem van verkruimelde Bastogne koeken en gesmolten boter wat heel lekker is! Ik heb bij dit recept de tarwebiscuits aangehouden maar ben er niet kapot van) Daarna volgt de vulling. Maak eerst een papje van v/h aardappelmeel/maizena en het bakpoeder met een beetje melk, om klontjes te voorkomen. Meng dit samen met de resterende ingrediënten i/d keukenmachine tot een gladde massa. Stort het i/d vorm, en bak de taart af in ca. 45-50 min. op 155 graden. Als de taart te hoog rijst, open dan de heel even de ovendeur om te voorkomen dat de bovenkant barst.
Voor de saus moet je eerst een scheutje water met eenzelfde hoeveelheid crème de cassis binden met het aardappelmeel/maizena. Voeg daarna de suiker toe naar smaak. Als het een stevig papje is, roer je voorzichtig de (diepvries) bosvruchten er doorheen. Proef nog wel even want soms is het zuurder dan verwacht. In dat geval kun je de vruchtensaus nog nazoeten met poedersuiker. Roer niet te veel want dan gaan de vruchten stuk! Verdeel de saus over de bodem...

Bon appetit!

Binnenkort volgt het familie kwarktaart recept... Ik zie hier en daar van die kant en klaar dingen voorbij komen terwijl het zo'n simpele taart is om vers te maken zonder al die zakjes met chemische poedertjes!

vrijdag 25 juni 2010

Midsummernightfair in Hem...






Nieuwe serie "au bord de la mer"

Lekker bezig in de zon met een kopje koffie

Weekendtip:
za. 26 12.00 - 21.00
zo. 27 juni 12.00 - 18.00
meer info: Midsummernightfair

Ik ga zondag een middag mee met vriendin Karin van De Bokkesprong naar de Midsummernightfair in Hem.
Ben druk kaartjes en labels aan het maken om mee te nemen, heb alleen geen idee hoeveel... Ik zie wel op = op en de webshop is altijd open! We zijn nog niet eerder op deze fair geweest maar het ziet er veelbelovend uit...

donderdag 24 juni 2010

Sopje porselein...






klein gedeelte van mijn verzameling...

De meeste van jullie gaan gewoon door met bloggen, ik snap niet waar jullie de tijd vandaan halen, echt niet...ik ben buiten en binnen... aan het rommelen... het zomerbriesje waait door de schuifdeuren naar binnen.... krijg zin om alles lekker fris te hebben... weg al dat stof (wist je dat stof zelfs in je vitrinekast komt!) .... nee ik maak me niet druk... maar het is zo lekker om na het luieren even rond te lopen.... ik heb weleens verteld toch dat ik een spondylodese heb? Voor mij is de hele dag stilzitten niet handig, hele dag schoonmaken trouwens ook niet hoor :) ... ik hou het nog geen kwartier vol... maar dat is met dit weer nou net leuk!... ik loop weer even de tuin in, naar achter naar het water... de was droogt heerlijk aan de droogmolen...even zitten op een wit houten stoeltje op de vlonder... even niets, kopje koffie, kijkend over het water genietend van de vogels en het gesnater van de eenden en de ganzen... de 3 teckels lopen mee, gaan heerlijk liggen en zitten en houden de watervogels in de smiezen, nee niet te dichtbij jullie!... ik pluk wat uitgebloeide bloemetjes v/h vlijtig liesje... ach laat ik alle bakken maar even controleren... ik loop weer terug door de tuin naar binnen... beetje kaal dat dienblad op de lage tafel, daar zouden die parelmoer kop en schotels nu leuk staan, ze doen me aan schelpen denken... hmmm... maar wat zijn ze schmutzig... ik ga ze even afwassen met de hand, lekker in een fris citroensopje... wacht ik pak de rest ook even... ook al staan ze in de vitrine kast ze zullen wel net zo smoezelig zijn... zo, ze zijn weer lekker fris, alles maar weer een nieuw plekje geven en dan... zucht het is zo lekker buiten en mijn ligbed wacht op me samen met een stapel Seasons en Koningin Noor, ik kom eraan, ik ben bijna op het einde van je boek...kom teckels we gaan even relaxen.... lekker zonnen en af en toe onder de parasol... genieten...

En dit is maar een klein gedeelte v/d dag, zo gaat dat de hele dag door en zo is de dag weer om!

De 2 zittende teckels zijn logees Baron & Teun (pups uit eerdere nestjes) ~ Ons uitzicht vanaf het witte stoeltje...

zondag 6 juni 2010

Nootmuskaat rasp...


Ik heb 3 van deze superleuke nostalgische nootmuskaat rasp bakjes ingekocht (waarvan 1 voor mijzelf natuurlijk!) dus 2 staan nu in mijn webshop. Je kunt er ook harde kaas zoals parmezaan mee raspen. En wat dacht je van de decoratieve waarde; zie die leuke Franse tekst!
(Klik hier voor meer info en/of bestellen Let op er komen nog wel verzendkosten bij :(

Fijne zondag!

Oh jee binnen een paar seconden uitverkocht! Sorry!