donderdag 24 juni 2010

Sopje porselein...


klein gedeelte van mijn verzameling...

De meeste van jullie gaan gewoon door met bloggen, ik snap niet waar jullie de tijd vandaan halen, echt niet...ik ben buiten en binnen... aan het rommelen... het zomerbriesje waait door de schuifdeuren naar binnen.... krijg zin om alles lekker fris te hebben... weg al dat stof (wist je dat stof zelfs in je vitrinekast komt!) .... nee ik maak me niet druk... maar het is zo lekker om na het luieren even rond te lopen.... ik heb weleens verteld toch dat ik een spondylodese heb? Voor mij is de hele dag stilzitten niet handig, hele dag schoonmaken trouwens ook niet hoor :) ... ik hou het nog geen kwartier vol... maar dat is met dit weer nou net leuk!... ik loop weer even de tuin in, naar achter naar het water... de was droogt heerlijk aan de droogmolen...even zitten op een wit houten stoeltje op de vlonder... even niets, kopje koffie, kijkend over het water genietend van de vogels en het gesnater van de eenden en de ganzen... de 3 teckels lopen mee, gaan heerlijk liggen en zitten en houden de watervogels in de smiezen, nee niet te dichtbij jullie!... ik pluk wat uitgebloeide bloemetjes v/h vlijtig liesje... ach laat ik alle bakken maar even controleren... ik loop weer terug door de tuin naar binnen... beetje kaal dat dienblad op de lage tafel, daar zouden die parelmoer kop en schotels nu leuk staan, ze doen me aan schelpen denken... hmmm... maar wat zijn ze schmutzig... ik ga ze even afwassen met de hand, lekker in een fris citroensopje... wacht ik pak de rest ook even... ook al staan ze in de vitrine kast ze zullen wel net zo smoezelig zijn... zo, ze zijn weer lekker fris, alles maar weer een nieuw plekje geven en dan... zucht het is zo lekker buiten en mijn ligbed wacht op me samen met een stapel Seasons en Koningin Noor, ik kom eraan, ik ben bijna op het einde van je boek...kom teckels we gaan even relaxen.... lekker zonnen en af en toe onder de parasol... genieten...

En dit is maar een klein gedeelte v/d dag, zo gaat dat de hele dag door en zo is de dag weer om!

De 2 zittende teckels zijn logees Baron & Teun (pups uit eerdere nestjes) ~ Ons uitzicht vanaf het witte stoeltje...

21 opmerkingen:

Carla zei

Je vermaakt je dus wel al met al....Heerlijk!!
Dit weer is toch ook super!!!
Ik ga mijn plantjes ook maar eens even wat water geven, dan kunnen ze de warme dag weer tegemoet zien.
Blijf maar lekker genieten van alles.

lieve groetjes Carla.

with love zei

Oh ik ken dat gevoel, van hot naar her een hele dag en stilzitten...dat duurt meestal niet zo lang! Maar zodoende heb jij wel alles heerlijk fris en schoon en geniet je overal van, binnen en buiten!
Maar met deze temperatuur...rustig aan hoor!
fijne dag, liefs Erna

Riet zei

Jij vermaak je wel Annemiek.
heerlijk al de kop en schotels weer schoon in je kast.
Wat een schitterende staan er tussen zeg,echt wowwww.
Ik kan dat ook niet hoor,de hele dag in de zon liggen.
Vroeger wel,maar nu met die ms kan ik niet meer in de zon,en de warmte is voor mij ook een ramp.
Gezellige dag verder.

Liefs Riet.

Passione Helena zei

Je kopjes!! Ze staan nu weer citroentjesfris in de kast te pronken! Wat heb je mooie kopjes! Leuk de foto in het water!!

Mijn laptopje gaat zo ook weer dicht, om te kunnen genieten van het zomerweer! We hebben er zolang op moeten wachten. Verschillende posten had ik al voorbereid en opgeslagen. En met het mooie weer zijn nu wel andere leuke dingen te doen als bloggen. Ik werp s'morgens even een blik en probeer 's avonds laat nog even. Maar er word best wel veel gepost om het allemaal bij te willen houden.

Ga maar snel naar Konigin Noor en ga maar heerlijk relaxen met je teckels..vinden ze vast gezellig! Wel goed smeren hoor?!

Fijne zonnige dagen!
Lieve groetjes, Helena

Anoniem zei

Hoi Annemiek, heel herkenbaar wat je hierboven beschrijft want zo verlopen mijn dagen ook door mijn spierreuma, een beetje van dit en een beetje van dat zonder iets te forceren, eigenlijk een beetje leven als god in frankrijk moest de pijn niet aanwezig zijn,
lieve groet van Sonja, die je kopjes geweldig mooi vind :)

Collie-Collie zei

Wat een prachtige kop en schotels heb je!! Ik zie je al helemaal zitten bij het water met een bakkie leut de teckels waaks maar toch relaxt bij je voeten... héérlijk!!

Mijn dag hobbelt ook een beetje van dit en van dat voorbij. Want met dit weer werk ik voornamelijk 's ochtends en 's avonds. Vanaf twaalf uur als de kinders zijn opgehaald van school ben ik aan het "rommelen". Schiet soms geen bal op, maar buiten en binnen worden op die manier allebei een beetje bijgehouden. En ik geniet zéker van dit prachtige weer.

Het bloggen, gaat eigenlijk een beetje 's ochtends, tegelijk met mijn mailritueel. En 's avonds laat bak ik weer een nieuw blogje, als ik wat nieuws te melden heb natuurlijk. De foto's staan meestal al in een mapje met een "item". Want mijn fototoestel moet constant leeg zijn i.v.m. mijn werk voor Farbenmix. En reageren doe ik als ik tijd heb. Net als nu... mijn vriendin is jarig en ik zou daar om half elf een bakkie komen doen... en ik kan even niet verder met m'n nieuwe patroon... dus even pauze... heerlijk!!

Geniet van weer een prachtige zomerdag!!!

Groetjes, Collie

Anna zei

bij mij zit de inhoud van mijn vitrinekasten nog in dozen gepakt..ik ben volop bezig met muren schilderen, gaatjes vullen, plinten schuren en schilderen en dat soort dingen...de tuin is natuurlijk heerlijk en loop regelmatig even naar achteren naar de dieren en ga bij hun even op een stoel zitten en loop dan weer naar binnen even pauze achter de pc....om te bloggen...en zo gaat mijn dag een beetje!!!
heerlijke dagen met alle ramen en deuren open, de kanten gordijnen lekker wapperend in de wind....wij houden dit vast nog wel een paar dagen langer vol toch???
Gr. en lekker genieten meis!

marga zei

Nou, zo gaat het hier ook wel zo'n beetje.............heerlijk toch. geniet er van.
Liefs Marga

Inka en Andre. zei

Je hebt een mooie verzameling kopjes.
Ik kom ook niet iedere dag aan het bloggen toe.
Meestal probeer ik een keer in de week er een nieuw item op te zetten en,op een paar blogs te reageren op een dag wat niet altijd lukt dus loop ik ook altijd wel achter met mijn reacties.
Wat een heerlijke foto’s van de teckels.

Rustig aan,hoor met alles,geniet van het mooie weer en van alles.

Lieve groetjes

my day zei

Hoi Annemiek,
zou zomaar een dag uit mijn leven kunnen zijn, maar dan zonder de honden maar met cavia's (die wandelen ook lekker in de tuin rond). Vind de foto met de kopjes in het sop heel aanstekelijk, dat moet hier ook nodig eens gebeuren. Net lekker in de tuin gezeten maar nu weer even binnen want het word nu we heel heet. Vanavond weer lekker lang buiten met een (in een schoon) kopje thee.
Geniet van de zomerse dagen,lieve groetjes Ingrid.

Bo Butiek zei

Ach, anders zo je je maar vervelen toch?

Liefs Claudia

Fågel Blå zei

Hello!
ohhh so many lovely cups i can see there!
Kathrine

Home and Lifestyle zei

Tussen de bedrijven door kijk ik telkens even of er nieuwe posten zijn...tot nu toe lukt het me aardig om bij de meesten te reageren! Ik denk dat de komende weken het aantal posten per dag wel gaat afnemen...er zijn er een aantal op vakantie en met het mooie weer trekt de tuin toch meer dan de pc! Maar ik vind het nog steeds zo leuk om bij iedereen te kijken en te reageren...!!

Jij woont trouwens ook zo mooi aan het water, wij ook en ik vind dat nog steeds geweldig!

Lieve groet, Ingrid

@nne zei

Wat een prachtige kopjes! Mooie foto's heb je van de hondjes gemaakt. Ik wens je een zonnig weekend, @nne

It's me zei

Hahahhahhah1!! WAT EEN LEUK HERKENBAAR VERHAAL.........gewoon lekker buiten met je laptop dat is het geheim.........lieve groetjes Ria......ik bedenk me net ik moet het geld nog overmaken...sorry.....sorry !!!! komt goed !!!! zijn ze al klaar??? liefs Ria.....

Anita zei

Zalig toch om zo je dag door te brengen!Zulke dagen heb ik ook hoor want ik zit niet graag stil!Wat bloggen aangaat dat gaat bij mij in golven soms doe ik het uren achter elkaar en vervolgens bijna niet want wil je iedereen bij houden(dat probeer ik dan)dan gaat daar heel veel tijd in zitten en soms wil je effe wat anders doen.Geniet van het schitterende weer enne je kopjes zijn schattig!Groetjes Anita

Petra zei

Per toeval kom ik op je blog uit en wat zie ik daar? Ruwhaar teckels, ze zijn mooiiiiiii (wij hebben er ook één; leukere honden bestaan niet ;-)))) Heb je de laatste seasons al gezien? Staat een leuk artikel in met een ruwhaar teckel!

Enne......je blog is ook heel leuk om te lezen.

Groetjes,

Petra

kienkele zei

Ooh Annemiek, jij hebt teckels, wat leuk!!!
En zoals jij de dag doorkomt, is voor mij heel herkenbaar, ook ik moet niet te lang hetzelfde achter elkaar doen, dus ik tut van het een naar het ander, en ik vind het HEERLIJK, zalig gewoon die dagen van geen afspraken hebben en gewoon de hele dag een beetje in huis en tuin rondtutten!
Fijne avond, lieve groet, Tineke

nieneke zei

Spondylodese???

Logement it Foarhus zei

Hallo Annemiek,

Nieuwsgierige teckels aan de waterkant, de bootjes aan de steiger, de kopjes in het sop, en schoon weer op een plekje, Ach het leven is goed, kan niet anders met zulke mooie foto,s,

Groetjes Pauline

Anoniem zei

Wat een vrolijk fleurig poreleinen sopje. Van alees en nog wat doen op één dag...zo herkenbaar.
Soms zijn de dagen te kort..maar heerlijk om zo bezig te zijn.
Een heel fijn weekend.
Lieve groet Tilly.