zaterdag 20 maart 2010

Delicious...

foto's: Romantic Soap
Jummie... lekkere "gebakjes " waar je niet van aan komt!

Erg: Ik ben een zoetekauw en ook lust ik eigenlijk alles. Als ik naar een gebakje kijk kom ik al aan dus ben ik best wel trots op mijzelf dat ik ondanks dat ik altijd iets te zwaar ben voor mijn lengte (1.71) het nooit zover heb laten komen om héél zwaar te worden, wat echt wel zou gebeuren als ik alles zou eten wat ik lekker vind. Ik vond het in januari wel iets te gortig worden ik had me het afgelopen jaar weinig ontzegd.
Nu is het genoeg! Ik heb het Sonja boek gepakt en mezelf flink toegesproken. Ik volg niet precies haar dieet omdat ik van mening ben dat je je leefstijl moet aanpakken en dat is voor mij door de weeks nadenken bij wat ik in mijn mondje stop en in het weekend wat lekkers zoals een lekkere koek en een klein zakje chips bijv. (Ook kan ik niet leven op 1 beschuitje 's morgens!)

foto: Flickr Sweet'n shabby roses

Ik heb, behalve de eerste weken als ik van mijn suikerverslaving moet afkomen wat mij een licht gevoel in mijn hoofd geeft, niet het idee dat ik aan de lijn ben. Ik val een halve kilo in de week af vandaar dat ik vandaag zo blij als een kind ben dat ik 5 kilo ben afgevallen. Het voelt in ieder geval heerlijk, mijn broeken zakken af en ik heb weer een platte buik, geen vetrolletje meer op mijn middel, een gaatje in mijn riem erbij, heerlijk! Dit past veel beter bij me. Dit is de laatste week dat ik nog 38 jaar jong ben en ze zeggen dat het er hoe ouder je wordt ook moeilijker afgaat. Ik wil proberen om op 70 kilo te komen en vanaf daar volhouden om gewoon iedere maandag op de weegschaal te staan zodat het er (ook niet langzaam) niet meer bijkomt.

Mam als je dit leest ik ben ook heel trots op jou hoor dat je vorig jaar 10 kilo bent afgevallen en het er nog steeds af hebt. En het staat je zo goed, je lijkt 10 jaar jonger! Je bent mijn grote voorbeeld. Ook bij jou past het veel beter je bent maar een kleintje van 1.60 en ik wil je nog heel lang bij me houden...

Oh ja en ik wil mijn Marco ook even in het zonnetje zetten, hij is met kerst gestopt met roken (we waren toen allebei super verkouden) en hij heeft nog geen peuk aangeraakt!

23 opmerkingen:

Bo Butiek zei

Heel knap van je Annemiek, maar wat wil je ook eigenlijk met deze gebakjes! Groet, Claudia

Pink Princess zei

Knap hoor!! Lijkt me echt lastig om af te vallen. Ze zeggen dat het lastiger is een "paar" kilo af te vallen dan veel. Dus jouw 5 kilo is echt heel goed. Ja "helaas" ben ik te mager (52 kilo bij 1.82 YIKES) aard van het beessie, stress, zenuwkip...noem maar op lol, doe je niks aan. Die gebakjes.....ja ik ben geeneens een zoetekauw ook nog! Zou misschien beter zijn hihi ;)Zien er wel lekker uit trouwens.....

Liefs en een fijn weekend, het is LENTE (maar het regent vandaag :( )

Anita zei

Hoi Annemiek,Het eerste wat ik zie op m'n blog is bovenaan de lijst jouw nieuw berichtje en dan ook nog die overheerlijke gebakjes!Ik had al trek in een 'bakkie' en iets erbij zou geen probleem zijn,hoewel.....iets eraf zo voor de Zomer zou wel lekker zijn.Niet dat ik erg overgewicht heb ...maar toch.Knap dat je er al 5 kilo af hebt want het valt niet mee maar echt moeilijk is toch wel het volhouden als je,je streefgewicht hebt gehaald en de motivatie een beetje weg raakt.Maar als je ECHT wilt moet het lukken!!Maar dan moet je geen lekkere hapjes op je blog zetten,da's te confronterend!!Ook voor mij!
Groetjes en fijn weekend,Anita.

Marion zei

Hoi Annemiek,
Wat een mooie foto's om te watertanden mmmm
Maar wat knap zeg 5 kilo is best veel hoor, neem maar eens een zak aarappelen van 5 kilo dat weegt aardig wat of 5 pakken suiker...
Heerlijk voelt dat hé, ik ben ook sinds een jaar op een voor mij goed gewicht en het blijft ook zo en dat is heerlijk. Heb er wel ruim 2 jaar over gedaan. Van maat 42/44 naar 36/38.
En ik eet ook op z'n tijd een heerlijk gebakje hoor. Maar de balans vinden is het belangrijkste. Heb ik een dag veel lekkers op dan een paar dagen weer rustig aan.
Maar heerlijk dat je je moeder zo als voorbeeld hebt.
Fijn weekend
groetjes Marion

Mayflower zei

Ik ben trots op je Annemieke, ik weet hoe moeilijk het is om overal vanaf te blijven. Ik moet toch maar bij jou in de leer hihi. Mijn goede voornemen om af te vallen is tot mislukken gedoemd, maar ik wist dat wanneer ik zou stoppen met roken ik aan zou komen en dat dit er ook heel moeilijk vanaf gaat. Maar ja...ik rook niet haha. En die kilo's gaan er bij mij ook wel af, alleen ben ik hier alleen bij het zienvan al dit lekkers (kwijl) een kilo zwaarder haha.
Fijn weekend.
Lieve groet, Mea

Mota zei

:))))

Janet zei

Hoi,

Wat goed zeg,daar is wel wat doorzettingsvermogen voor nodig.....Enne die plaatjes van die gebakjes,heerlijk, de zoetigheid spat van het scherm af...

Groetjes,Janet

Franse Lelie zei

Hoi
Wat goed van jullie allemaal, gewicht is ook altijd wel een probleempje voor mij. Ondanks dat ik veel beweeg komt het er steeds sneller aan. De knop moet inderdaad weer eens om, vaak is het een gewoonte die je je weer aan of af moet wennen. Maar met kinderen en dus altijd wat te eten in huis blijf ik het moeilijk vinden. Met roken zijn we op 1 april, 19 jaar geleden gestopt. Dus dat doen we al heel lang niet meer:) Succes en hou vol allemaal! Lieve groet Jolanda

Anneke zei

Hoi,wat goed zeg. het is erg moeilijk om overal van af te blijven heelemaal van zulke lekkere gebakjes.fijn weekend. groetjes Anneke

Miss Baptista zei

Proficiat hoor !
Het Sonja boek, bedoel je daarmee het boek van Sonja Kimpen ?
Zo ja, zal haar de groetjes doen van jou,
zij is een verre buurvrouw !

groetjes
Miss Baptista

Prulletje zei

Goed zoooo go girl !!

Belle Brocante design zei

@ Miss Baptista: uh nee Sonja Bakker uit mijn eigen West Friesland!

It's me zei

Hoi Annemiek

Goed gedaan hoor.....tja van deze gebakjes word je ook niet dik he ???!! hahahahha!

Het schuim staat op mijn mondhoeken ......hahahahh!!

Fijn weekend lieve groetjes Ria

Logement it Foarhus zei

Kijk dat is nog eens sterk, volhouden hoor, en goed van je dat je zo sterk in je schoenen staat. Fijn om af te vallen nu de zomer in het schiet ligt,

groet Pauline

Home and Lifestyle zei

Je motiveert mij wel hoor...elk weekend denk ik "en maandagmorgen is het afgelopen met snoepen" maar echt doorzetten doe ik nog niet! Maar nu de lente er aan zit te komen, zou ik toch wel een kilootje of zes er af willen. Ik zeg ook best vaak nee, maar heb maar weinig nodig om een pondje aan te komen. Ik hoop dat ik morgenochtend aan je denk hi hi!

Een fijne lenteweek! Groetjes, Ingrid

P.S. Ik heb mij net als volger aangemeld!

Home and Lifestyle zei

Hi hi...als het nu na jouw peptalk niet gaat lukken...! Erg lief van je hoor! En natuurlijk mag je meedoen aan mijn give away...ik zet je op de deelnemerslijst (en wel 2x)!

Lieve groet, Ingrid

Anoniem zei

Hoi Annemiek, wat leuk dat je een reactie naliet op mijn blog. Natuurlijk was ik je al aan het volgen maar ik vind nog niet steeds de tijd om overal te reageren. Fijn hè, dat wij allebei deze week 39 worden, ik vind dat tenminste toch, heb helemaal geen schrik om ouder te worden, jij?
Fijne week van Sonja

Home and Lifestyle zei

Hoi Annemiek,

We hebben elkaar wel gevonden hè, ik zat vanmorgen in de bus nog aan je peptalk te denken hi hi!

Je vraag over het fotograferen ... ik weet niets van diafragma, sluiterstijden enz., maar de foto's van de rozen heb ik gemaakt op de macrostand. Ik weet nog maar kort van het bestaan van deze macroknop, voorheen was het van mazzel maar ik bewerk foto's ook in Picasa 3 Waardoor je het waziger kan Krijgen. Succes, ik hoop DAT het je gaat lukken (ik heb ook een Canon, dus ik verwacht Dat de macroknop er bij jou ook wel op zit)!

Lieve groet, Ingrid

Megan Chamberlain zei

I love your blog, so many wonderful photos. Thank you for visiting my blog. I have put a new post with a link to your shop so that others can see your beautiful cards.

Jan zei

I'm loving your sweet little glittered birds and your blog is awesome!

Collie-Collie zei

Wat goed zeg!! Die 5 kilo eraf, ik ben ook druk bezig en inmiddels een maatje kleiner!! Na mijn suikerafkickverschijnselen gaat het ook een stuk makkelijker.... En het gaat er zowaar ook af wáár ík het eraf wil hebben.... Wat heb je trouwens een mooi blog, ik kreeg de tip van Nathalie van droomjurken.blogspot. En ik kijk mijn ogen uit, en je shop is prachtig!! Ik ben in mei jarig, ik zal her en der eens hintjes laten vallen!!

Groetjes, Collie

Something White zei

Hallo Annemiek,
vandaag zijn je prachtige kaarten binnengekomen en ik vind het echt juweeltjes, zo mooi! Prachtig tere kleuren ook. Heel hartelijk dank voor de verzending en graag tot een volgende keer :)
Groetjes, Marjolijn

Tureluur-Bellemietje zei

hallo annemiek,
via een ander blog dame rol ik hier binnen...
wat een geweldige blog...en wat een geweldige kaarten, zoef zo even naar je winkel.
En wat betreft lijnen ...leiden...ik ben ook bezig...ff wennen want ik mag nu 6x per dag eten en nog sporten...maar ach ooit gaan die 10 er af toch??