maandag 29 maart 2010

Emaille op maandag...


aug 2009
Hortensia's uit onze tuin...



juni 2009
Gevuld met pioenrozen uit de tuin van mijn ouders die eigenlijk weer uit de tuin van oma komen...


sept 2009
Gevuld met van onze vrienden gekregen (stoof) peertjes, die overigens heerlijk waren...


maart 2010
Met gipskruid...

Ik geniet altijd van de posten van Emaille op maandag georganiseerd door Allemaal Kleurtjes
dus ik dacht ik doe een keertje mee! Ik heb (nog) niet veel emaille, maar deze emmer is mij heel dierbaar, buiten dat ik de kleur groen wel heel mooi vind vind ik em bijzonder omdat ie van een van de oma's is geweest. Ik zie nu alleen dat ik er wel eens een ander labeltje mag aanhangen! Ik kom er in om maar vergeet om eens te veranderen. Ook staat de emmer nog op de oude vloer, we hebben inmiddels en gelukkig een antraciet tegel, maar nog steeds niet overal plinten!

vrijdag 26 maart 2010

Nieuwe kussens...


Mijn ( handige ) moeder heeft bij kennissen uit de Eifel 2 prachtige enorm grote brocante kussenslopen(1m x 1m) mogen meenemen maar wat kon ze ermee doen... 'Nou ik heb er wel een idee voor hoor mam' zei ik heel blij 'ze zouden prachtig staan 't hoofdeinde van ons bed' waar ik toch al heel lang iets anders voor wilde dan die twee kleine kussentjes die erbij hoorden. Ons bed kan elektrisch omhoog dus dan moesten er platte kussen in. Ze heeft de bovenkant heel handig omgeslagen en met de originele knoopjes zitten de kussen vast. Ik ben er zo blij mee! Het zijn echte juweeltjes zo mooi geborduurd en die kant inzetten... zucht. Wat ben ik weer verwend...

Zo ook vorige week, lag er zomaar een pakje in onze postbus. Ik had niets besteld. Er kwam een heerlijk luchtje vanaf; lavendel. Het was heel mooi verpakt en er kwam een prachtig kussentje uit van wit katoen met mijn eigen haasjes paaskaart erop! Er zat een hele lieve brief bij in een prachtig handschrift van Anita (scarborough fair). Jee nog meer verwennerij. Dat doet een mens goed zomaar een cadeautje op zomaar een dag... Deze ligt vlakbij mijn kussen want ik vind de geur van lavendel zo heerlijk en slaap er goed op. Ook staat het prachtig bij de nieuwe hoofdeinde kussens, vind je niet? In het midden hangt het lavendel hart van Anita uit Duitsland; die kreeg ik door onze Valentine Swap. Ik had een leuk pakketje met kaartjes voor haar gemaakt en ik mocht een hart uitzoeken!


zaterdag 20 maart 2010

Delicious...

foto's: Romantic Soap
Jummie... lekkere "gebakjes " waar je niet van aan komt!

Erg: Ik ben een zoetekauw en ook lust ik eigenlijk alles. Als ik naar een gebakje kijk kom ik al aan dus ben ik best wel trots op mijzelf dat ik ondanks dat ik altijd iets te zwaar ben voor mijn lengte (1.71) het nooit zover heb laten komen om héél zwaar te worden, wat echt wel zou gebeuren als ik alles zou eten wat ik lekker vind. Ik vond het in januari wel iets te gortig worden ik had me het afgelopen jaar weinig ontzegd.
Nu is het genoeg! Ik heb het Sonja boek gepakt en mezelf flink toegesproken. Ik volg niet precies haar dieet omdat ik van mening ben dat je je leefstijl moet aanpakken en dat is voor mij door de weeks nadenken bij wat ik in mijn mondje stop en in het weekend wat lekkers zoals een lekkere koek en een klein zakje chips bijv. (Ook kan ik niet leven op 1 beschuitje 's morgens!)

foto: Flickr Sweet'n shabby roses

Ik heb, behalve de eerste weken als ik van mijn suikerverslaving moet afkomen wat mij een licht gevoel in mijn hoofd geeft, niet het idee dat ik aan de lijn ben. Ik val een halve kilo in de week af vandaar dat ik vandaag zo blij als een kind ben dat ik 5 kilo ben afgevallen. Het voelt in ieder geval heerlijk, mijn broeken zakken af en ik heb weer een platte buik, geen vetrolletje meer op mijn middel, een gaatje in mijn riem erbij, heerlijk! Dit past veel beter bij me. Dit is de laatste week dat ik nog 38 jaar jong ben en ze zeggen dat het er hoe ouder je wordt ook moeilijker afgaat. Ik wil proberen om op 70 kilo te komen en vanaf daar volhouden om gewoon iedere maandag op de weegschaal te staan zodat het er (ook niet langzaam) niet meer bijkomt.

Mam als je dit leest ik ben ook heel trots op jou hoor dat je vorig jaar 10 kilo bent afgevallen en het er nog steeds af hebt. En het staat je zo goed, je lijkt 10 jaar jonger! Je bent mijn grote voorbeeld. Ook bij jou past het veel beter je bent maar een kleintje van 1.60 en ik wil je nog heel lang bij me houden...

Oh ja en ik wil mijn Marco ook even in het zonnetje zetten, hij is met kerst gestopt met roken (we waren toen allebei super verkouden) en hij heeft nog geen peuk aangeraakt!

woensdag 10 maart 2010

Voorjaarskoorts...




Kijk eens wat er allemaal voor creatiefs met mijn kaartjes gedaan wordt! Deze prachtige creaties zijn van Mea & Anita (klik op de foto's voor hun Blogs)
En ook de lieve Stipje (Margarita) heeft mijn kaarten op haar blog staan. Ik heb dus even geen tijd om te bloggen want het is niet normaal zoveel bestellingen ik hierdoor heb! Ik raak nog overspannen ben het niet gewend zeg! Ik probeer rustig te blijven maar dat is nog zo makkelijk niet...
Een hele lieve tante (zuster van mijn moeder) uit Amsterdam is afgelopen zaterdag onverwachts overleden, ik ben er met mijn gedachten af en toe niet bij; ik moet het even verwerken... Morgenmiddag crematie... Hmm het hoort bij het leven maar is soms zo moeilijk te begrijpen...
Dus meiden jullie pakjes komen eraan, ik doe mijn best!