vrijdag 26 februari 2010

My favourite cup...



Enchanté! Meet "Lady Carlyle" Royal Albert ~Bone China ~ England, mijn nieuwste brocante vondst én mijn nieuwe favoriete kop & schotel!
Give away van BELLE BLANC doe mee en zet je prachtigste kopje op je Blog!

Ik was vorige week in de meest koude rommelschuur in West- Friesland (even voor de duidelijkheid in Noord-Holland!) die je je maar kunt bedenken; ik had na een kwartier ijskoude voeten in mijn Goretex Dubarry's waar ik wel eens een hele dag op een winterfair mee heb gestaan (nou niet écht gestaan hoor!) en nog warme voeten had!. Maar het is daar zo vol en er staat zo veel dat je gewoon MOET blijven strunen tot je alles gezien hebt! In eerste instantie denk je echt wat een oude meuk hier kán niets tussen zitten maar er staan prachtige Engelse stukken tussen welke je zo kan laten of wit verven! Knappe gebloemde banken en stoelen, heel veel kasten en alles boven op elkaar! In alle kasten boeken en je moet constant je buik en je tas inhouden anders stoot je e.e.a. zo om. Er staat een oude potkachel te branden die verwarmd ongeveer 1 vierkante meter tss... Ik zou er, als ik daar zou werken de hele dag met mijn kont bovenop zitten! hahaha. Ik dacht op een gegeven moment waar is die man nou gebleven? Nou... die zat lekker binnen in zijn warme huis!

Verder vond ik nog een klassiek Engelse stijl mahonie (of kersen houten) TV kastje met koperen wieltjes. (ik dacht dat het prijsje niet goed was maar hij was maar €25 hihi en afgedingd door pa naar €20! ) Ja ik kan geen afstand doen van onze prachtige kersenhouten meubelen. Ik vind ook de witte meubels van nu zo mooi maar ik hou het beneden bij 1 kast ;) Boven zijn alle kasten wel gebroken wit. Ik scoorde een paar romans, een heel mooi oud kookboek waar ik nog wel eens een foto van maak. (Er staan hele leuke getekende afbeeldingen in en fantastische teksten) Drie glazen zout & peper flesjes voor mijn hobbyglitters en een zwart draadmandje. De bestelling van La P... ligt er al in.


Fijn weekend iedereen!

donderdag 11 februari 2010

French Shabby Spring...


Ja ik weet het, ik hoor nu eigenlijk allemaal leuke sfeerhoekjes van mijn inrichting te laten zien, alleen zit ik meer achter mijn pc te ontwerpen en inspiratie op te doen bij o.a. jullie en de Scandinavische Blogs! Ik probeer een beetje aan te voelen wat de Brocante liefhebbers mooi vinden en waar zij hun huis mee decoreren. Het is natuurlijk wel leuk als ik de labels en de kaartjes die ik maak ook kan verkopen!. Mijn huis wordt een beetje vergeten op dit moment!
Ik heb wat nostalgische kaarten voor Pasen/voorjaar gemaakt in zachte sepia tint en prachtige religieuze afbeeldingen op mooi stevig papier gedrukt. Ik heb wel leuke ideeën overigens! bijv. onder een mooie glazen stolp met een nestje of hooi, een jute touwtje, bedeltje, gespikkelde eitjes en veertjes én zo'n Belle Brocante design kaart natuurlijk; )

De kaarten zijn 9 x 14 cm ( 2 voor € 1.95) en de religieuze kaartjes ca. 6.5 x 9.5 cm (4 voor €1.75) Ik vraag me alleen soms wel af of ik misschien te duur ben... Ik zoek met veel plezier uren naar mooie bruikbare afbeeldingen, gebruik mooi stevig papier, hoogwaardige cartridges, goede materialen en alles wordt leuk verpakt en met zorg opgestuurd waarbij de verzendkosten voor Nederland voor mij zijn! Het is lastig een prijs te bepalen en ik kijk daarom ook af en toe bij de andere zelfgemaakte labels en op Etsy en Dwanda voor vergelijking en dan vind ikzelf dat niet echt... Maar ik hoor het graag...